Οι ζημιές κινητών που θέλουν επισκευή και πως προφυλάσσεσαι!

Τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο ή ανεβαίνεις γρήγορα τις σκάλες και ξαφνικά ακούς ένα δυνατό θόρυβο! Γυρίζεις και βλέπεις το κινητό σου να έχει πέσει με την μπροστινή πλευρά του προς τα κάτω. Το σηκώνεις και βλέπεις την οθόνη ραγισμένη.

Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια δυσάρεστη θέση, όταν το κινητό μας γλίστρησε και έπεσε επειδή είμασταν βιαστικοί. Στη συνέχεια, αυτό που μας απασχολεί είναι η επισκευή του κινητού και πόσο θα μας κοστίσει..

Πόσο κοστίζουν οι επισκευές κινητών;

Το κόστος για τις επισκευές κινητών εξάρταται κυρίως απ’ το μέγεθος της ζημιάς. Αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, το κόστος μπορεί να ανέρχεται και στη τιμή αγοράς του.

Σήμερα στην Έλλαδα, έχουμε πολλές μάρκες κινητών όπως Iphone, Huawei, Xiaomi, Samsung, Sony, Lenovo, Lg, Nokia. Κάθε εταιρεία λειτουργεί διαφορετικά και έχει τα δικά της εξαρτήματα και ανταλλακτικά. Αυτό σημαίνει πως η τιμή επισκευής κινητών εξαρτάται και απ’ τη μάρκα.

Άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι: το μοντέλο, η παλαιότητα, η ποιότητα του εξαρτήματος που χάλασε και η διαθέσιμότητα των ανταλλακτικών αν χρειαστούν. 

Ένα άλλο έξοδο που μπορεί να χρειαστεί είναι αυτό της ανάκτησης δεδομένων. Εάν το κινητό σου πάθει κάτι μπορεί να χάσεις τα αρχεία, τις επαφές και τις φωτογραφίες σου.

Για να μάθεις για τις τιμές και τους χρόνους επισκευής ρώτα σε κάποιο εξειδικευμένο μαγάζι service στην περιοχή σου.

Χρειάζεται το κινητό μου επισκευή;

Όταν ένα κινητό δεν μπορεί να ανοίξει, είναι προφανές πως χρειάζεται επισκευή. Μερικές φορές όμως, ενώ το κινητό φαίνεται να λειτουργεί, μπορεί να κρύβεται κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση.

Γι αυτό, καλό είναι να επισκευάσεις το κινητό σου, αμέσως μόλις αντιληφθείς οποιαδήποτε ζημιά. Μην περιμένεις να επιδεινωθεί η κατάσταση, καθώς αυτό μπορεί αυξήσει το κόστος επισκευής του κινητού. Παράλληλα η χρήση του μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Ασφάλεια πρώτα!

Ακολουθούν μερικές ενδείξεις πως το κινητό σου θέλει επισκευή

Δε μπορείς να κάνεις κλήση
Δε χτυπάει όταν σε καλούν
Δε λαμβάνεις sms
Το handsfree δε συνδέεται
Η μπαταρία τελειώνει πολύ γρήγορα
Τα ακουστικά σου άρχισαν να κάνουν ασυνήθιστους θορύβους
Ο ήχος δεν ακούγεται καθόλου
Η αφή δε λειτουργεί σε κάποια σημεία
Βλέπεις τα χρώματα να έχουν αλλοιώσεις και να μην είναι όπως παλιά
Αργεί υπερβολικά να ανοίξει και να φορτώσει τις εφαρμογές
Ξαφνικά όλες οι εφαρμογές email και social media τερματίζονται απότομα

Οι πιο συχνές ζημιές που θέλουν επισκευή

Αν έχεις smartphone, ξέρεις καλά πως όσο πολύ και να προσέχεις, δε μπορείς να αποφύγεις το αναπόφευκτο. Θα έρθει η κακιά ώρα που θα σου πέσει, θα γλιστρήσει απ’ τα χέρια σου ή θα μπει μέσα νερό.

Αν είσαι τυχερός, μπορεί απλά να παρουσιάσει μικρές γρατζουνιές. Αλλιώς αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, το κινητό θα χρειαστεί σίγουρα επισκευή.

Η επισκευή κινητών μπορεί να φανεί κουραστική και χρονοβόρα. Μέχρι να δούμε ότι η ζημιά επιδιορθώνεται και τα δεδομένα μας είναι ασφαλή, χρειάζεται υπομονή.

Ας δούμε τώρα τις συνηθέστερες βλάβες που θέλουν service και τι μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς.

1. Σπασμένη οθόνη κινητού

Οι σπασμένες οθόνες είναι η πιο συνηθισμένη ζημιά που έχουν να επισκευάσουν οι τεχνικοί κινητών.

Αν η ζημιά είναι σοβαρή, τότε το τηλέφωνο σου δεν θα ανοίγει. Ωστόσο, ακόμα κι αν η ζημιά είναι μικρή και το τηλέφωνο λειτουργεί, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Κι αυτό, επειδή ακουμπώντας το ραγισμένο μέρος του πάνελ, μπορεί να τραυματίσεις τα δάχτυλά σου απ’ το θρυμματισμένο γυαλί. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να μεγαλώσει η ζημιά απ’ τη συνεχή χρήση.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα ειδικό στις επισκευές κινητών.

Πόσο κοστίζει η επισκευή οθόνης κινητού;

Αν η ζημιά είναι μικρή, συνήθως μπορεί να επιδιορθωθεί χωρίς να γίνει αντικατάσταση. Οι επισκευές οθονών δυσκολεύουν αν η ζημιά φτάσει στο εσωτερικό τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αλλαγή είναι μονόδρομος.

Ο τύπος και το μοντέλο του smartphone επηρεάζουν εξίσου τη τιμή. Σε γενικές γραμμές οι Lcd επισκευάζονται πιο εύκολα και πιο φθηνά από τις Amoled, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Κορυφαίας ποιότητας οθόνες όπως το Honor Magic 5 Pro, είναι λογικό να έχουν ακριβότερα ανταλλακτικά.

Αν η τιμή ανεβαίνει αρκετά, θα πρέπει να δεις σοβαρά αν συμφέρει ή όχι. Εφόσον το κινητό είναι παλιό και με την ίδια τιμή μπορείς να πάρεις ένα καλύτερο, η αλλαγή σπασμένης οθόνης δεν αξίζει. Έτσι, γλιτώνεις τη ταλαιπωρία του να ξαναεγκαθιστάς εφαρμογές στο καινούργιο κινητό και να ρυθμίζεις τους λογαριασμούς σου απ’ την αρχή.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το τηλέφωνο σου, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Απλά προχώρησε με την επισκευή του.

Πως να προστατέψω την οθόνη του κινητού μου;

Μια καλή ιδέα είναι να βάλεις ένα προστατευτικό τζαμάκι, που θα την κρατήσει ασφαλή από γρατζουνιές και χτυπήματα. Επίσης, οι θήκες που καλύπτουν τη μποστινή πλεύρα του τηλεφώνου είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Ειδικά για ακριβά κινητά, όπως το Samsung S23 ή το Iphone 13, μια ανθεκτική θήκη επιβάλλεται. Δεν αξίζει να ρισκάρεις ζημιές σε premium οθόνες όπως η Dynamic Amoled και η Super Retina.

2. Touchscreen

Στα σημερινά smartphone, το πάνελ αφής (touchscreen) είναι ενσωματωμένο στη κύρια οθόνη.

Το πάνελ αφής είναι αυτό που επιτρέπει στο χρήστη να χειρίζεται το τηλέφωνο. Είναι απ’ τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα του κινητού και είναι πολύ εύκολο να χαλάσει.

Όταν έχει το touchscreen έχει πρόβλημα, το κινητό δεν αποκρίνεται καλά στο άγγιγμα του χρήστη. Κατά συνέπεια οι εφαρμογές δεν ανοίγουν αμέσως ή προσπαθείς να ανοίγεις μια εφαρμογή και τελικά ανοίγει μια άλλη..

Η δυσλειτουργία αυτή είναι αρκετά ενοχλητική και αν την έχεις παρατηρήσει, πιθανόν να οφείλεται σε αυτή τη βλάβη.

Πόσο κοστίζει η επισκευή πάνελ αφής κινητού;

Αν η ζημιά μείνει στο πάνελ αφής, χωρίς να προχωρήσει στο εσωτερικό της οθόνης, η επισκευή δεν είναι τόσο δύσκολη. Η αλλαγή του πάνελ αφής κοστίζει λιγότερο από την αλλαγή ολόκληρου του πάνελ.

3. Βρεγμένο κινητό

Είναι γνωστό πως το νερό και τα ηλεκτρονικά δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Τα κινητά όπως τα tablet και τα laptop είναι πολύ ευάλωτα στο νερό.

Το νερό μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες στα κινητά. Το μέγεθος της βλάβης εξαρτάται απ’ το πόσο νερό θα εισχωρήσει μέσα και πόσα εξαρτήματα θα χαλάσουν.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής βρεγμένου κινητού;

Αν διεισδύσει πολύ νερό εσωτερικά στο κινητό, τότε αυτό μπορεί να βραχυκυκλώσει τελείως. Τα πιο σημαντικά εξαρτήματα που κινδυνεύουν είναι η μητρική πλακέτα, η οθόνη, η κάμερα και η μπαταρία.

Όσο πιο πολλά εξαρτήματα χαλάσουν τόσο πιο δύσκολα επισκευάζεται το κινητό. Επιπλέον, το συνολικό κόστος όλων των ανταλλακτικών μπορεί και να ξεπεράσει την αρχική αξία του κινητού τηλεφώνου. Σε μια τέτοια περίπτωση η επισκευή δεν αξίζει.

Άλλα μέρη που μπορεί να χαλάσουν είναι οι θύρες φόρτισης/ακουστικών, το ηχείο ή το μικρόφωνο. Το service όμως για αυτά είναι πιο φθηνό.

Γενικά, όσο λιγότερο νερό μπει τόσο μικρότερη είναι η ζημιά.

Πως να προστάτεψω το κινητό μου απ’ το νερό; 

Για να προστατέψεις το κινητό σου απ’ το νερό, αγόρασε μια αδιάβροχη θήκη. Με αυτό το τρόπο θα κρατήσεις το κινητό σου ασφαλές από τις μικρές ποσότητες νερού. Έχε τη συσκευή σου μακριά από νερό, ποτά ή μπουκάλια με υγρά, και μην το αφήνεις σε μέρη που μπορεί να βραχεί. Προσέχε ιδιαιτέρως όταν ο καιρός είναι βροχερός και προσπάθησε να το έχεις καλυμμένο όταν το χρησιμοποιείς. Σε περίπτωση πoυ βραχεί, κλείστο αμέσως, σκούπισε το με ένα πανάκι και περίμενε να στεγνώσει τελείως πριν το ξανανοίξεις.

4. Κάμερα

Σήμερα, πολύ κόσμος έχει smartphone κυρίως για να βγάζει φωτογραφίες και selfie. Ο φακός της κάμερας είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα αλλά και πιο ευαίσθητα εξαρτήματα ενός smartphone.

Σε περίπτωση πτώσης, είναι πολύ εύκολο να σπάσει, καθώς το κύριο υλικό κατασκευής του είναι το εύθραυστο γυαλί. Ακόμα και οι μικρές γρατζουνιές μπορούν να μειώσουν τη ποιότητα στις φωτογραφίες και τα βίντεο σου. Η κάμερα επίσης μπορεί να μη λειτουργεί ή να μην εστιάζει καλά εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό της κάμερας.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής κάμερας κινητού;

Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και εδώ το κόστος επισκευής εξαρτάται απ’ την έκταση της ζημιάς. Μικροπροβλήματα όπως τα σφάλματα λογισμικού, ελαφριές γρατζουνιές ή κηλίδες στο φακό έχουν μικρότερο κόστος. Απ’ την άλλη μεγαλύτερα ραγίσματα στο φακό ή πρόβλημα στους αισθητήρες δυσκολεύουν την επιδιόρθωση, αυξάνοντας το κόστος.

Τέλος, το κόστος επηρεάζεται και απ’ τη ποιότητα της κάμερας και το μοντέλο του κινητού. Οι προηγμένες κάμερες μοντέλων όπως το Sony Xperia ή το Iphone 14, διαθέτουν εξειδικευμένες και πιο πολύπλοκες λειτουργίες. Το γεγονός αυτό κάνει την επισκευή τους πιο δύσκολη και συνεπώς πιο ακριβή.

Πως να προστάτεψω τη κάμερα του κινητού μου;

Για να αποφύγεις τη βλάβη στη κάμερα, κράτα το τηλέφωνό σου μακριά από αιχμηρά αντικείμενα, άμμο, νερό και μαγνήτες. Καλό ειναι επίσης να καθαρίζεις τακτικά το φακό της κάμεράς με ένα μαλακό πανί. Μία καλή full cover θηκή είναι αρκετή για την ασφάλεια τόσο της μπροστινής όσο και της πίσω κάμερας.

Προαιρετικά, μπορείς να πάρεις και ένα έξτρα προστατευτικό ειδικά σχεδιασμένο για τη κάμερα. Πρόσεξε μόνο, μη τυχόν και επηρεάζει τη λειτουργία της.

5. Μπαταρία

Οι μπαταρίες των smartphones δεν διαρκούν για πάντα. Έχουν σχεδιαστεί να διαρκούν δύο ή τρία χρόνια πριν χρειαστούν αντικατάσταση. Αυτο βέβαια δεν είναι απόλυτο, αλλά εξαρτάται και απ’ τη χρήση που κάνουμε.

Έτσι, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ποτέ δε θα αντικαταστήσουμε τις μπαταρίες των κινητών μας. Γι αυτό πρέπει να φροντίζουμε για τη καλή χρήση και τη σωστή φόρτιση του κινητού μας.

Αν η μπαταρία τελειώνει πολύ πιο γρήγορα μέσα στη μέρα απ’ότι παλιότερα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θέλει επισκευή. Το ίδιο ισχύει, αν βλέπεις το κινητό σου να φορτίζει πολύ αργά ή να κλείνει απότομα ενώ είναι φορτισμένο. Αν πάλι το συνδέεις στο φορτιστή και δε φορτίζει καθόλου, η μπαταρία θέλει άμεσα αντικατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να δει το κινητό σου ένας εξειδικευμένος τεχνικός για να κάνει διάγνωση.

Ποιο είναι το κόστος αλλαγής μπαταρίας κινητού;

Το σέρβις ή η αντικατάσταση μπαταρίας κοστίζει συνήθως φθηνότερα απ’ όσο στις οθόνες, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο.

Ωστόσο, το κόστος μπορεί να ανέβει αν η διαδικασία επισκευής είναι πολύπλοκη. Αυτό συμβαίνει, επειδή για να βγει η μπαταρία, χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν περισσότερα εξαρτήματα του κινητού.

Σε περίπτωση αλλαγής το μοντέλο και η μάρκα παίζουν και εδώ κομβικό ρόλο. Μπαταρίες υψηλών προδιαγραφών όπως του Realme 9 pro ή του Xiaomi 13, κοστίζουν παραπάνω. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη χωρητικότητα, στη πολύ γρήγορη φόρτιση 60w+ και στη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Πως να κάνω τη μπαταρία του κινητού μου να διαρκέσει περισσότερο;

Η συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ τη χρήση του κινητού. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία. Μερικά είναι τα εξής:

  1. Aπενεργοποίησε τις λειτουργίες bluetooth, τοποθεσία και wifi όταν δε τις χρειάζεσαι.
  2. Κλείνε τις εφαρμογές που δε θες να τρέχουν στο παρασκήνιο.
  3. Μην αφήνεις τη μπαταρία να μηδενίζεται τελείως και να απενεργοποιείται, αλλά ούτε και να υπερφορτίζεται. Αποσύνδεσε το μόλις είναι πλήρης η φόρτιση.
  4. Όταν παίζεις παιχνίδια ή τρέχεις βαριές εφαρμογές για πολύ ώρα, το κινητό μπορεί να να υπερθερμανθεί. Μόλις το αντιληφθείς, κάνε ένα διάλειμμα και περιμένε μέχρι το κινητό σου να επανέλθει στη φυσιολογική θερμοκρασία.
  5. Απόφυγε τη φόρτιση σε μέρη υψηλής θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα όταν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι στο αυτοκινητό.

6. Ηχείο και Μικρόφωνο

Το ηχείο και το μικρόφωνο είναι ίσως τα πιο βασικά συστατικά μιας τηλεφωνικής συσκευής. Μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική, βίντεο και κλήσεις που είναι και η κύρια λειτουργία ενός τηλεφώνου.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα όπως παραμόρφωση, χαμηλή ένταση ή ακόμη και πλήρη απώλεια του ήχου. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να προέρχονται από φυσική βλάβη, δυσλειτουργίες του λογισμικού ή ακόμη και από έκθεση σε υγρασία.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής ηχείου κινητού;

Η τιμή για service ηχείου δε διαφέρει και πολύ απ’ της μπαταρίας. Εξαρτάται απ’ τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ενώ ο τύπος και η ποιότητα του ηχείου μπορούν να ανεβάσουν το κόστος. Για παράδειγμα ένα μονοφωνικό ηχείο μπορεί να είναι φθηνότερο από ένα στερεοφωνικό. Απ’ την άλλη, ένα πολύ υψηλής ποιότητας ηχείο μπορεί να είναι ακριβότερο λόγω των εξειδικευμένων υλικών και εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής μικροφώνου;

Το κόστος του μικροφώνου δε διαφέρει πολύ απ’ του ηχείου. Η ποιότητα και ο τύπος του μικροφώνου επηρεάζει τη τιμή. Επιπλέον εάν το μικρόφωνο έχει σύνθετες λειτουργίες όπως noise cancelling (απομόνωση εξωτερικού θορύβου), τότε το κόστος ανεβαίνει.

Πως να προστατέψω το ηχείο και το μικρόφωνο;

Για να διατηρείς το ηχείο και το μικρόφωνο στη καλύτερη δυνατή κατάσταση μπορείς να κάνεις τα εξής:

  1. Μην εκθέτεις το κινητό σου σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει την ένταση του ηχείου.
  2. Όταν είναι ανοιχτό το ηχείο, μην το ακουμπάς και βεβαιώσου ότι δεν έρχεται σε επαφή με άλλα αντικείμενα. 
  3. Καθαρίζε τακτικά το ηχείο και το μικρόφωνο με ένα μαλακό πανί.
  4. Προστάτεψε το ηχείο του κινητού σου απ’ την άμμο το καλοκαίρι, βάζοντας το σε ένα ασφαλές μέρος. Η άμμος και η σκόνη στη παραλία μπορεί να κολλήσει στο ηχείο ή στο μικρόφωνο και να δημιουργήσει πρόβλημα.

7. Μητρική Πλακέτα

H μητρική πλακέτα (motherboard) είναι η καρδιά ενός smartphone. Είναι υπεύθυνη για τη διασύνδεση όλων των εξαρτημάτων και για τη σωστή επικοινωνία μεταξύ τους. Οποιοδήποτε πρόβλημα μικρό ή μεγαλό προκύψει στη μητρική μπορεί να αχρηστεύσει τελείως τη συσκευή.

Στην μητρική κουμπώνουν όλα τα βασικά μέρη του κινητού. Υπάρχουν αρκετά σημάδια που φαίνονται όταν έχει πρόβλημα η μητρική. Μερικά είναι τα εξής:

  • Tο τηλέφωνο σου δεν ανοίγει καθόλου ακόμα και όταν έχει φορτιστεί πλήρως
  • H κάμερα, το πάτημα των κουμπιών ή τα ηχεία δεν δουλευούν σωστά
  • Η συσκευή ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες χωρίς λόγο

Αν βλέπεις τέτοια πρόβληματα, είναι καλό να δει το κινητό σου κάποιος ειδικός στις επισκευές κινητών.

Ποιο είναι το κόστος επισκευής μητρικής πλακέτας;

Το κόστος της μητρικής δεν είναι φθηνό. Επειδή πάνω στη μητρική κουμπώνουν όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα, το service είναι πολύ περίπλοκο. Η δυσκολία της επισκευής είναι μεγαλύτερη απ’ την αντίστοιχη στις οθόνες ή τις μπαταριές.

Η τιμή εξαρτάται απ’ τη μάρκα και το μοντέλο, αλλά και απ’ το επίπεδο εξειδίκευσης του τεχνικού που θα την αναλάβει. Πολλές φορές συμφέρει καλύτερα η αγορά ενός νέου τηλεφώνου, παρά να επισκευαστεί η μητρική. 

Πως να προστατέψω τη μητρική του κινητού;

Για να αποφύγεις πιθανές ζημιές στη μητρική του κινητού σου, μπορείς να προσπαθήσεις κάποια απ’τα παρακάτω:

  1. Προμηθεύσου μια καλή προστατευτική θήκη, που απορροφά τους κραδασμούς και αποτρέπει τη ζημιά να φτάσει στη μητρική
  2. Μην αφήνεις το smartphone σου να υπερθερμαίνεται, γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να καούν τα εσωτερικά τσιπ της μητρικής.
  3. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν βάζεις ή βγάζεις κάρτες sim απ’ το κινητό. Τα απότομα τραβήγματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη μητρική.

8. Θύρες υποδοχής φόρτισης και ακουστικών

Οι κλήσεις και κυρίως η φόρτιση του κινητού είναι ενέργειες που όλοι κάνουμε σε καθημερινή βάση. Τα βύσματα φόρτισης και ακουστικών είναι αρκετά λεπτά και χαλάνε πολύ εύκολα, αν δε προσέξουμε. Το κακό συνήθειο να ξεσυνδέουμε απότομα το καλώδιο του φορτιστή ή τα ακουστικά, μπορεί να φθείρει τις θύρες.

Ποιο είναι το κόστος service μιας θύρας usb ή ακουστικών;

Ευτυχώς το service αυτής της ζημιάς είναι σχετικά εύκολο και προσφέρεται από πολλά καταστήματα. Η τιμή είναι χαμηλότερη απ’ όλες τις προηγούμενες επισκευές που προαναφέραμε στο άρθρο.

Πώς να προστατεύσω τις θύρες υποδοχής του τηλεφώνου;

  1. Mην αποσυνδέεις απότομα το φορτιστή ή τα ακουστικά σου
  2. Καθάριζε και ξεσκόνιζε τακτικά τις θύρες, καθώς η σκόνη μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία τους
  3. Μην υπερφορτίζεις το τηλέφωνό σου. Η υπερφόρτιση μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στη θύρα φόρτισης και επομένως να της κάνει ζημιά.
  4. Μη χρησιμοποιείς λάθος φορτιστές. Οι φορτιστές που δεν είναι συμβατοί με τη συσκευή σου μπορεί να φέρουν προβλήματα στην υποδοχή σε βάθος χρόνου.

Αυτές είναι λοιπόν οι πιο κοινές βλάβες που μπορούν να συμβούν σε ένα κινητό και χρειάζονται service. Τα smartphone είναι αρκετά επιρρεπή στις ζημιές, γι αυτό και είναι σημαντικό να παίρνουμε από πριν τα μέτρα μας.

Καλό είναι πάντα να κρατάμε backup τα σημαντικά μας αρχεία όπως οι φωτογραφίες και οι τηλεφωνικές επαφές μας. Τέλος ένα δεύτερο εφεδρικό τηλέφωνο είναι πολύ χρήσιμο για να μη μείνουμε χωρίς κινητό όσο το πρώτο είναι στο service.

Άγγελος - Techfos

Άγγελος - Techfos

Ο Άγγελος είναι δημιουργός του Techfos.gr και απόφοιτος Πληροφορικής από το ΕΚΠΑ. Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της τεχνολογίας, διαθέτει διάθεση και ενθουσιασμό για νέες τεχνολογίες και τάσεις κυρίως στον τομέα των κινητών. Στόχος του είναι να βοηθά τους αναγνώστες να κάνουν ενημερωμένες επιλογές, προσφέροντας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη έρευνα και πρακτική εμπειρία.

techfos.gr
Logo